Меню

Яхния с месо, наденички и кисело зеле

23 ноември 2019 | 06:16 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г свинско или телешко месо
3-4 наденички
400 г смлени консервирани домати
1 малка кисела зелка
3 с.л. олио
1 голяма глава лук
10 скилидки чесън
няколко сушени манатарки
черен пипер на вкус
лют червен пипер по желание
1 чаша зелев сок
около 400 мл вода
90 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сложете гъбите в купичка и ги залейте с вряла вода, докато омекнат добре. В тенджера загрейте добре олиото и сложете в него заедно нарязаните чесън и лук. След като поомекнат може да добавите нарязаното на хапки месо, наденичките и черния и червен пипер. Когато станат златисти прибавете нарязаното кисело зеле, доматите, зелевия сок, водата, гъбите. Когато яхнията заври, намалете котлона и гответе на бавен огън докато месото стане напълно готово.

Снимка: iStock

Вижте и:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай