Меню

Тиквеник с печена тиква

4 октомври 2019 | 06:25 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница
1 средно голяма тиква
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
300 г счукани орехи
олио
120 мин

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

Тиквата се почиства и изпича добре, след което се пасира или намачква с вилица. Към нея се прибавят орехите, захарта и канелата. Вземете 1 кора намажете я леко с олио, сложете в единия ѝ край по дължината от плънката и завийте внимателно на руло. Може да направите рулото и с две кори, вместо с по една. 

Така завитият тиквеник се подрежда в тавичка, която е много добре намазнена с олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тиквеникът изстине може да го поръсите с пудра захар. 

Снимка: Istock

16 есенни рецепти с тиква

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай