Меню

Шоколадов кекс с червено цвекло

29 февруари 2020 | 05:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава червено цвекло

250-300 г масло

250 г пудра захар

100 г кафява захар

3 яйца

1 чаена лъжица ванилия

200 г брашно

60 г какао на прах

½ чаена лъжица сол

290 г начупен черен шоколад
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сварете цвеклото в тенджера с вода, докато омекне. Охладете го напълно, след това го пюрирайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с мазнина тава за печене.

На водна баня разтопете маслото и го добавете към пюрето с цвекло. С миксер разбийте двата вида захар заедно с яйцата и ванилията. Разбийте много добре, докато се смесят. Пресейте брашното със солта. Смесете мокрите със сухите съставки. Добавете към тях и начупения шоколад.

Излейте сместа в тавата. Печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Охладете напълно преди да сервирате.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
;; ( преди 4 години )
3 кг шоколад ??От редакцията:Не, разбира се. Махнахме едната неволно добавена нула. Благодарим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар