Меню

Великденски канелени рула

16 април 2020 | 15:05 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша вода на стайна температура 
¼ чаша масло, разтопено
½ пакет ванилов пудинг без печене
1 чаша топло прясно мляко
1 яйце на стайна температура 
1 супена лъжица захар
½ чаена лъжица сол
4 чаши брашно
1 пакет суха мая
½ чаша масло, размекнато 
1 чаша кафява захар
4 чаени лъжици канела
¾ чаша счукани орехи
250 г крема сирене
¼ чаша масло, размекнато 
1 чаша пудра захар
½ чаена лъжица ванилия
1 и ½ чаени лъжици прясно мляко
120 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купата на машината за хляб (ако имате такава) смесете водата, ¼ чаша разтопено масло, ваниловия пудинг, 1 чаша топло мляко, яйцето, 1 супена лъжица захар, сол, брашно и мая. Настройте машината за месене на тесто. След като тестото се омеси го извадете и го поставете на набрашнена повърхност. Ако нямате машина ще трябва да омесите тестото с ръце.

Разточете тестото върху набрашнения плот на голям правоъгълник. Намажете го с ½ чаша от другото размекнато масло. В малка купа смесете кафявата захар, канелата и орехите. Поръсете го със сместа с кафявата захар и ядките.

Намажете кръгла тава за печене с мазнина. Навийте тестото на руло. Нарежете го на дебели парчета и ги подредете в тавата. Оставете ги да втасат на топло за 45 минути. Загрейте фурната на 180 градуса.

Печете рулата за 20 минути или до златисто. Междувременно смесете крема сиренето, ¼ чаша размекнато масло, пудра захар, ванилия, 1 и ½ чаена лъжица мляко. Извадете рулата от фурната и оставете да изстинат. Намажете обилно с топинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай