Меню

Пиле с ориз и яйце по китайски

9 май 2020 | 05:40 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
1 яйце
1 супена лъжица вода
15 г масло
1 супена лъжица олио
1 глава лук, нарязан 
320 г сварен ориз, отцеден
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица черен пипер
1 морков, нарязан
2 стръка пресен лук
140 г сварено пилешко, нарязано
45 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В малка купа разбийте яйцето с водата. Разтопете маслото в тиган на средна температура. Излейте яйцето в тигана и го оставете да се сготви без да го разбърквате за около 2 минути. Извадете го от тигана и го нарежете на тънки ивици.

Загрейте олиото в същия тиган. Сотирайте в него лука. Добавете ориза, предварително сварен и отцеден. Прибавете и соевия сос, моркова, пресния лук, пипера и пилешкото. Разбърквайте непрекъснато в продължение на 5 минути. След това добавете яйцето и отново разбъркайте. Сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай