Меню

Пиле с паста и шунка на фурна

31 май 2020 | 05:43 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло 
2 супени лъжици брашно
250 мл прясно мляко
70 г сварени пилешки гърди на кубчета
70 г шунка на кубчета
80 г сварена паста по избор 
4 супени лъжици нарязана целина
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
100 г настърган чедър или пармезан 
1 чаена лъжица червен пипер
60 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Разтопете маслото в голям тиган на ниска температура. В него разбъркайте брашното така, че да не останат бучки. Бавно налейте млякото, като разбърквате непрекъснато с дървена лъжица. Ще се получи гъст бял млечен сос. Свалете от огъня. В соса добавете пилешкото, шунката, пастата, целината и подправките. Разбъркайте добре. Прехвърлете сместа в тава или йенска купа. Печете в загрятата фурна за около 20 минути. Извадете от фурната. Поръсете с пармезана/чедъра. Поръсете и с червения пипер. Върнете във фурната за още 10 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай