Меню

Пълнени патладжани с горгонзола

16 август 2020 | 05:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 патладжана
2 лимона, нарязани на кубчета
4 филии хляб, нарязани на кубчета 
1 глава лук, нарязан
4 супени лъжици кедрови ядки
Зехтин
2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
2 чаени лъжици доматено пюре
Сол и черен пипер 
100 г горгонзола, настъргана
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете вода в тенджера. Сложете в нея патладжаните, както са цели и необелени. Нека се варят за 10 минути да омекнат. Загрейте фурната на 200 градуса. За пълнежа отделно загрейте зехтина в дълбок тиган. В него запържете хляба, лука, кедровите ядки, докато покафенеят. Отцедете патладжаните и ги разрежете на половини по дължина. Издълбайте средата им. Нарежете я на ситно и я смесете с останалите продукти и доматеното пюре. Напълнете патладжаните с плънката. Поръсете със зехтин и с горгонзолата (или друго синьо сирене по избор). Печете в загрята фурна за 15 минути.

Снимка: iStock

Харесайте си още от:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай