Запържете чоризото в дълбок тиган за 2 минути на силна температура. Разбърквайте постоянно, докато пусне соковете си и се запържи. Добавете зехтина и пилето. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато цветовете на месото се променят. Свалете от огъня пилето и чоризото, като ги отцедите с решетъчна лъжица.

В същия тиган добавете лука, целината, чесъна, чушките. Гответе с разбъркване за още 5 минути, докато зеленчуците омекнат. Добавете ориза, доматите, дафиновите листа и мащерката. Върнете пилето и чоризото в тигана. Добавете и водата. Оставете да заври. Разбърквайте от време на време. Намалете котлона на слаб огън и оставете да се готви 25 минути.

Добавете царевицата и граха. Покрийте с капак и оставете да се задушава за още 5 минути, докато оризът омекне и всички течности се абсорбират. Извадете дафиновите листа и мащерката. Овкусете по свой вкус с още подправки. Добавете магданоза и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още: