Меню

Лимонов мус

20 септември 2020 | 04:48 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица желатин
4 яйца, разделени жълтъци от белтъци 
125 г пудра захар 
Настъргана кора от ½ лимон
Сокът от 2 лимона 
300 мл сметана

Продукти
Приготвяне

Накиснете желатина в топла вода. Разбийте жълтъците с пудра захарта и лимоновата кора. Разбивайте, докато сместа стане бяла и пухкава. Добавете лимоновия сок в разтворения желатин. Отделно разбийте белтъците на сняг. Добавете половината от сметаната и разбъркайте с лъжица. Внимателно разбъркайте двете смеси заедно. Излейте ги в чаши и ги охладете в хладилник преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай