Меню

Сос чимичури за месо, зеленчуци, салати

18 ноември 2020 | 12:16 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1/2 чаша зехтин
2 супени лъжици оцет
1 връзка наситнен магданоз
3-4 скилидки стрит чесън
1 люта чушка, нарязана на ситно
1/2 глава червен лук, нарязан
3/4 чаена лъжичка нарязан риган, може и сушен
сол, черен пипер на вкус
10 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Всички съставки се комбинират в купичка или стъклен буркан с капак. Оставете съставките да се свържат поне час – два преди да сервирате соса. Съхранявайте в хладилник. Сосът е подходящ за овкусяване на печено месо, зеленчуци, брускети, към салати.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай