Продукти:
10 кг червени камби
4 кг бяло зеле
1 кг моркови
2-3 глави целина с листата
сол 600 г (3 ч. ч.)
оцет 2л (10 ч. ч.)
захар 600 г (3 ч. ч.)

Приготвяне:
Камбите се измиват и се почистват от семето, натриват се отвътре със смес от 400 г захар и 400 г сол и се оставят да престоят 10 – 12 часа. Почистените и дребно нарязани зеле и целина и настърганите моркови се поръсват с останалото количество сол и захар, разбъркват се и също се оставят да престоят 12 часа. Отделеният от тях и от камбите сок се вари 2-3 минути, охлаждат се и се смесват с оцета. Камбите се напълват с приготвената за плънката смес, нареждат се в буркани, заливат се с изстиналата заливка и се притискат с вишневи клонки. Съхраняват се на хладно място.

Рецептата участва в конкурса “Моята туршия”