Меню

Рибен пай с картофи

7 февруари 2021 | 04:45 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г бяла риба
600 мл прясно мляко
8 картофа, обелени и нарязани 
1 щипка сол
50 г масло
1 и ½ чаени лъжици брашно
2 супени лъжици магданоз, нарязан ситно
100 г настъргано сирене
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете рибата в тава за печене. Залейте я с част от млякото, колкото да покрие рибата. Печете за 30 минути във фурната. Обелете и нарежете картофите. Сварете ги във вряща вода с малко сол. Когато рибата е готова я отцедете от млякото. Намачкайте рибата с вилица. След като картофите са готови, отцедете водата, добавете 30 г масло и ги намачкайте, докато маслото се абсорбира. Добавете половината от останалото мляко и намачкайте.

В друг тиган разтопете останалите 20 г масло на средна температура. Внимателно разбъркайте в него брашното, докато се разтвори напълно и се получи гладка паста. Добавете останалото мляко малко по малко, като разбърквате постоянно, докато се получи консистенция на сос.

Добавете магданоза и разбъркайте. Гответе около 5 минути с разбъркване. Добавете соса към намачканата риба и разбъркайте. Покрийте с намачканите картофи и ги разпръснете. Поръсете със сиренето. Сложете във фурната за 40 минути и печете до златиста коричка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай