Меню

Фусили ала сицилиана

18 февруари 2021 | 14:17 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 патладжан
1 щипка сол
8 супени лъжици зехтин
½ глава лук, нарязан
500 г чери домати
2 скилидки чесън, цели 
8 пресни листа босилек
Сол и черен пипер на вкус 
350 г паста фусили 
100 г рикота
45 мин

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на кубчета. Поръсете с щипка сол и оставете да пуснат вода. Изплакнете ги след това и ги подсушете. Оставете ги да се цедят върху хартия.

В половината от мазнината запържете лука до златисто. Добавете доматите и ги сотирайте, докато се смачкат. Добавете целите скилидки чесън, 4 листа босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте.

Междувременно сварете фусилите в подсолена вода. Отцедете ги. Добавете ги в тигана при доматите и лука. Добавете патладжана. Разбъркайте за няколко минути. Добавете останалите листа босилек и зехтин. Разбъркайте финално и сервирайте, поръсени с рикота.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай