Меню

Лесен киш с гъби, бекон и пармезан

26 март 2021 | 05:15 | Илияна Николова
Добави в любими
300 г гъби, нарязани
1 глава лук, ситно нарязан
50 г масло
4 супени лъжици галета или едри хлебни трохи
2 супени лъжици пармезан, настърган
¼ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер 
100 г сирене чедър, настъргано
200 г крема сирене
4 яйца
1-2 капки сос табаско
150 г бекон или шунка, нарязани
Пресен магданоз за гарниране
60 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. В тенджера или дълбок тиган на средна температура разтопете маслото. Задушете гъбите и лука в него, докато омекнат или за 5-6 минути. Разбъркайте в тях галетата, пармезана, солта и пипера.

Намажете с масло дъното на кръгла тава. Притиснете сместа с гъбите на дъното. Поръсете отгоре с настърганите сирена. В блендер смесете крема сиренето, яйцата, табаското, докато се смесят добре. Добавете нарязания бекон или шунка към сместа, без да разбърквате. Залейте гъбите. Печете за 30 минути или докато центърът на киша изсъхне и се втвърди. Гарнирайте с пресен магданоз преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай