Меню

Хрупкави печени картофи с чесън и пармезан

6 април 2021 | 11:38 | Илияна Николова
Добави в любими
Спрей за готвене 
1 супена + 1 чаена лъжица олио
1 кг картофи, обелени и нарязани наполовина
2 супени лъжици настърган пармезан
½ чаена лъжица сол
½ чаена лъжица чесън на гранули 
½ чаена лъжица червен пипер 
¼ чаена лъжица черен пипер 
4 супени лъжици заквасена сметана
50 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Напръскайте тава за печене със спрея за готвене. Излейте едната чаена лъжичка олио в тавата и размажете. Поставете картофите на дъното на тавата, като преди това сте ги измили и почистили. Добре е да ги подсушите върху кухненска хартия, която да поеме цялата влага от тях, за да станат хрупкави.

След като ги поставите в тавата, поръсете ги с 1 супена лъжица олио. Разбъркайте, за да полепне добре по тях. Смесете пармезана със солта, чесъна, червения и черния пипер в отделна купа. Поръсете картофите. Разбъркайте. Подредете ги така, че отрязаната им страна да е надолу.

Печете за 20 минути в загрятата фурна. Обърнете ги и печете за още 20 минути. Сервирайте, овкусени със заквасената сметана или я поднесете отделно като сос за топене.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай