Меню

Поширани яйца Капрезе

6 април 2021 | 05:29 | Илияна Николова
Добави в любими
1 супена лъжица оцет
2 чаени лъжици сол
4 яйца
2 формички за мъфин
4 филийки моцарела
1 домат, нарязан на кръгове
1 чаена лъжица песто
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Напълнете тенджера с вода до около 8 см. Оставете я да заври на висока температура. Намалете котлона. Добавете оцета и 2 супени лъжици сол. Оставете водата да къкри. Докато чакате водата, поставете резен моцарела и резен домат на дъното на всяка форма за мъфин. Запечете ги на грил или във фурна за 5 минути на 200 градуса.

Счупете едно яйце в купа. Дръжте купата точно над водата в тенджерата. Много внимателно изсипете яйцето във врящата вода. Повторете това с останалите яйца. Поширайте яйцата, докато белтъците им обгърнат жълтъците или за около 3 минути. Извадете яйцата от водата с решетъчна лъжица.

Сервирайте пошираните яйца върху канапе от изпечената моцарела с яйце. Можете да добавите и препечена филийка най-отдолу. Намажете я с пестото.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай