Меню

Супа с пилешко, гъби и сметана

22 април 2021 | 05:21 | Илияна Николова
Добави в любими
2 бр. пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжица масло 
1 чаена лъжица черен пипер
1 бр. фенел, ситно нарязан
1 стрък пресен лук
200 мл готварска сметана
150 г гъби, нарязани 
½ чушка, нарязана
3 супени лъжици пресен магданоз, ситно нарязан
250 мл прясно мляко
350 мл вода
1 кубче пилешки бульон
Сол на вкус
60 мин

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура. Запържете в него нарязаното пилешко. Намалете котлона. Добавете пипера, фенела, сметаната. Оставете да къкри за около 15 минути или докато пилешкото месо започне да покафенява. След като пилето е готово го свалете от котлона и го оставете настрана.

Докато пилето изстива, добавете гъбите, чушката, магданоза, лука, млякото, водата и кубчето бульон в тенджера. Разбъркайте. Върнете пилешкото в тенджерата при другите продукти. Увеличете котлона и оставете да заври. Овкусете със сол и сервирайте.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай