Меню

Агнешка плешка с коричка от синьо сирене

1 май 2021 | 10:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1,2 кг агнешка плешка 
Сол и черен пипер на вкус 
1 супена лъжица зехтин
200 г синьо сирене 
1 чаена лъжичка сушен розмарин, натрошен 
6 бр. листа от градински чай, натрошени
1 чаена лъжица мащерка
2 супени лъжици галета
60 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Обтрийте месото с пипера и солта. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запечатайте месото от всички страни до кафяво.

Натрошете сиренето с вилица. Смесете го с галетата и всички подправки, докато се смесят напълно. Извадете месото от тигана и го сложете в тава за печене. Изчакайте малко да изстине. След това с ръце го овкусете с получената смес с подправки и сирене.

Печете за 45 минути в загрята фурна. Оставете месото да си почине 5-6 минути преди сервиране.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай