Сварете пастата за 8 минути. Отцедете я. Разтопете 30 г от маслото в тиган на средна към висока температура. В него задушете лука и чесъна. Добавете гъбите и броколите. Разбърквайте за 5 минути. Залейте с бульона. Покрийте и оставете да се задуши, докато броколите омекнат. Добавете пилешкото и гответе, докато омекне напълно или за около 7-8 минути.

В друг тиган разтопете останалите 50 г масло. Разтворете в него брашното, докато разбърквате постоянно, за да не останат бучки. След като добие златист цвят или след около 5 минути, го добавете към продуктите с пилешкото. Разбъркайте много добре. Долейте прясното мляко. Разбъркайте. Намалете котлона и гответе още 5 минути.

Добавете настъргания кашкавал. Разбърквайте, докато се разтопи. Сервирайте всичко върху канапе от сварената паста. Овкусете със сол и пипер.

Снимка: iStock

Вижте още: