Меню

Бонбони с шоколад и ядки

27 юли 2021 | 05:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г фурми без костилка
150 г печени белени фъстъци без сол или други ядки по ваш избор
150 г млечен шоколад
1 с.л. счукани фъстъци за шоколадовата глазура
50 мин

  • Порции: 5-7

Продукти
Приготвяне

Сложете фурмите в купичка и ги залейте с вряла вода, за да се накиснат около 20-30 минути. След това ги отцедете и сложете заедно с ядките в кухненски робот. Смелете ги добре. От получената смес оформете топчета. Разтопете шоколада и добавете към него натрошените ядки. Може да ползвате и готов шоколад с ядки. Във всяко топче поставете клечка за зъби и потопете в шоколада, след което извадете клечката. Сложете бонбоните за около 30-40 минути в хладилник.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай