Нарежете на ситно чушките, лука и гъбите. Сложете ги в тиган. Добавете подправките и лимоновия сок. Залейте с вино. Разбъркайте много добре. Оставете ги да къкрят за около 5 минути с разбъркване. Не оставяйте продуктите да заврат. Свалете ги от котлона и оставете соса да изстине за около 1 час, докато всички вкусове и аромати се смесят добре.

В друг тиган загрейте малко мазнина (или не използвайте мазнина, ако ползвате оребрен тиган) и в него запържете пуешките стекове от всяка страна до златисто. Внимателно добавете подготвения сос към месото. Оставете ястието да се загрее отново. След като започне леко да бълбука, намалете котлона и оставете да къкри 20 минути или докато пуешкото омекне достатъчно. Отново не е добре да оставяте соса да заври.

В малка касерола на средна температура разтопете маслото. След това в него добавете брашното и разбърквайте до пълното му разтваряне и образуването на гладка паста. Добавете сместа към соса с виното и месото. Разбърквайте, докато се смеси и сгъсти леко.

Снимка: iStock

Опитайте още: