Увийте лука в тензух или марля, за да отцедите сока му колкото е възможно. Оставете настрана. Сложете в купа нахута, магданоза, чесъна, кимиона, кориандъра, солта и содата. Пасирайте с пасатор или в кухненски робот. Трябва да се получи гладка смес. Смесете я с лука и разбъркайте с лъжица. Добавете брашното и яйцето. Разбъркайте. Оформете кръгли фалафели с ръце. Оставете ги да престоят 15 минути в тава с кухненска хартия за печене.

Печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна, полети с малко зехтин. Можете и да ги изпържите в сгорещената мазнина в тиган на средна към висока температура по 6-7 минути от всяка страна.

Снимка: iStock

Опитайте още: