Меню

Киш без тесто с тиквички, праз и спанак

16 август 2021 | 05:32 | Илияна Николова
Добави в любими
500 г спанак
1 стрък праз, ситно нарязан
1 глава червен лук, нарязан
1 тиквичка, нарязана
1 супена лъжица зехтин
3 големи яйца
250 г сирене или кашкавал по избор 
Сол и черен пипер на вкус
70 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете вода в голяма тенджера. Сварете спанака за 2 минути да омекне. Отцедете го. В друг съд загрейте зехтина на средна към висока температура. В него задушете праза, лука и тиквичката. Разбърквайте, докато омекнат или за 4-5 минути. 

Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете ги към тигана с тиквичките и праза. Разбъркайте. Добавете спанака и подправките. Разбъркайте отново. Добавете и настърганото сирене. 

Прехвърлете всичко в подготвената тава за печене. Печете до златисто или докато сместа стане изцяло суха без течен център. Оставете да изстине почти изцяло преди да сервирате. 

Снимка: istock

Опитайте още: 

Киш с праз, спанак и червен лук

Киш с пилешко, чушки и два вида сирене

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай