Меню

Разядка с патладжан и орехи

12 септември 2021 | 05:09 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 големи патладжана
1/2 ч.ч. счукани орехи, предварително леко запечени в сух тиган
1 супена лъжица пресен лимонов сок
2 скилидки чесън
сол, зехтин на вкус
няколко стръка магданоз или копър, може и двете
60 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се измиват добре както са цели и небелени, набождат се с вилица на няколко места и се увиват в алуминиево фолио. Поставят се в тава и се слагат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути, час, за да се изпекат добре. След това се оставят да се охладят, като се разрязват наполовина. Следва да оберете вътрешната част на патладжаните и да ги сложите в блендер, кухненски робот. След това добавете чесъна, лимоновия сок, зехтина, магданоза, сол на вкус. Всичко се смила добре и се слага в купичка. Орехите се натрошават и се добавят към сместа. Разбъркайте и сервирайте с хубав хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай