Загрейте фурната на 240 градуса. Намажете плитка кръгла тава с малко мазнина. Постелете хартия за печене. Сложете сливите в тиган с достатъчно вода, колкото да ги покрие. Оставете да заври и нека къкри 10 минути с разбъркване. Сливите ще омекнат, но ще запазят формата си.

Отцедете сливите. Поставете ги в подготвената форма за печене. Смесете брашното, захарта, ваниловата захар и бакпулвера в купа. Добавете яйцата едно по едно и разбийте много добре с миксер. Внимателно добавете млякото към сместа, като разбърквате с дървена лъжица, докато се смеси с останалите съставки. Залейте сливите с тестото. Печете за 10 минути в загрятата фурна. След това увеличете на 200 градуса и печете още 30 минути или до златиста коричка отгоре. Сервирайте сладкиша топъл.

Снимка: iStock

Опитайте още: