Меню

Топъл шоколад с прясно мляко

11 януари 2022 | 15:09 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 мл прясно мляко
1 и ½ с.л. захар
120 г тъмен шоколад с високо съдържание на какао или друг шоколад по ваш избор
3 с.л. натурално какао на прах
1 ч.л. царевично нишесте
15 мин

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова. В подходяща тенджера сипете млякото и добавете към него какаото и нишестето, като е добре да ги пресеете, за да няма бучки. Добавете и захарта и разбъркайте хубаво. Когато сместа заври отново започнете да бъркате и добавете шоколада. Сложете в подходящи чаши и по желание украсете със сметана. Сервирайте топлия шоколад с лъжички.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )