Меню

Пай с гъби и бутертесто

15 ноември 2021 | 05:07 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици зехтин
150 г лук, ситно нарязан
200 г гъби, нарязани 
350 мл зеленчуков бульон
4 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица оцет балсамико 
1 морков, нарязан
2 супени лъжици брашно
½ чаена лъжица мащерка, сушена
250 г бутертесто
1 яйце
1 супена лъжица вода
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте зехтина в тиган на средна към висока температура. В него задушете гъбите и лука с постоянно разбъркване до златисто. Добавете ситно нарязания морков. Залейте с бульона и разбърквайте. Оставете да заври. След като заври, намалете котлона и оставете да къкри 10 минути или докато морковът омекне.

Добавете соевия сос и оцета. Поръсете с брашно и разбъркайте много добре. Гответе на котлона, докато се сгъсти или 2 минути. Свалете от огъня. Добавете мащерката, разбъркайте. Разстелете единия лист тесто в тава за печене. Сложете плънката. Отгоре покрийте с другия лист тесто. В малка купа разбийте яйцето с водата. Намажете пая отгоре. Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златисто.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай