Меню

Хрупкави хапки от карфиол

24 февруари 2022 | 05:54 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол, накъсан на розички 
1 голямо яйце 
1 и ¾ чаши галета 
½ чаена лъжица чесън на прах 
½ чаена лъжица лук на прах (по желание) 
½ чаена лъжица пушен червен пипер 
½ чаша настъргана моцарела 
½ чаша настърган кашкавал или чедър 
1 супена лъжица зехтин 
Сол и черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в правоъгълна голяма тава. Намажете със зехтина с помощта на четка. Сложете накъсания карфиол в купата на кухненския робот или чопъра. Пасирайте, докато добие консистенция на зрънца ориз. Добавете галетата, чесъна, лучения прах, подправките и настърганите сирена. Пасирайте отново, докато всичко се смеси добре. Накрая добавете яйцето и пасирайте финално, за да добие сместа леко лепкава и обединена консистенция.

С ръце оформете хапки с леко плоска форма, като притиснете с длани. Подредете върху хартията в тавата. Намажете с малко зехтин с помощта на четка. Печете за около 25-30 минути до златисто.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай