Изсипете в тенджера сметаната и добавете към нея шоколада. По желание може да добавите няколко капки коняк или ликьор (в такъв случай добавете още 3 блокчета шоколад, за да не е твърде течна сместа). Включете котлона и бъркайте докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Изсипете я в подходяща форма за сладкиш, който ще се стяга в хладилник, а няма да се пече.

Ако искате след това да поставите тортата в красива чиния, постелете формата с хартия за печене, за да ви бъде по-лесно да я извадите. Изсипете шоколадовата смес и я сложете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. Преди да сервирате, поръсете с малко натурално какао. По желание може да украсите с плодове.

Снимка: iStock

Опитайте още: