Меню

Гризини с пармезан и масло

6 ноември 2022 | 06:16 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
140 г брашно
черен пипер на вкус
¼ ч.л. сол или по-малко
30 г леко меко масло
2-3 с.л. настърган пармезан
125 мл студена вода
разтопено масло за намазване след изпичане
60 мин

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте брашното, пармезана, черния пипер и солта. Разбъркайте и след това добавете маслото., Започнете да бъркате с пръсти, докато се получи ронлива смес и маслото се свърже с останалите съставки. След това добавете водата и месете, докато се получи гладко тесто. Разделете го на малки топки и с ръце разточете всяка една във формата на гризина. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 40 минути или до златисто. Извадете ги от фурната и докато са топли ги намажете с масло.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай