Месото се овкусява добре и от двете страни с риган, чесън на прах, сол и черен пипер. В голям тиган на средно висока температура добавете зехтин, сложете месото и го гответе докато покафенее добре и от двете страни. След това го отделете в чиния. В същия тиган (без да го почиствате) сложете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, чесън, риган, розмарин и магданоз. Бъркайте около 1 минута или докато усетите аромата на чесъна.

Добавете млякото и намалете огъня. Отделно комбинирайте царевичното нишесте и вода. Добавете тази смес към соса и върнете пилешкото месо, което по желание може да нарежете на хапки. Гответе около 10-12 минути или докато пилето стане напълно готово. Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте добре. Може да сервирате в комбинация с къса паста, ориз или друга гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Опитайте още: