![2 яйца
150 г брашно
200 мл прясно мляко
сол на вкус](/media/files/resized/article/654x358/b76/028ed7be808509a20b283a2bf30fdb76-a0e25c259d9168ee373d1a35f984b2b8.jpg)
10 мин
-
Порции: 5-8
Най-напред отделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг с миксер. Отделно разбийте с бъркалка жълтъците, към които сте добавили щипка сол и млякото. След това добавете пресятото брашно и отново разбъркайте добре. Накрая се добавят разбитите на твърд сняг белтъци, внимателно, малко по малко, като се бърка с шпатула. Когато се получи хомогенна смес, вашата панировка е готова. Можете да я използвате за паниране на зеленчуци, лучени кръгчета, месо, риба.
Снимка: iStock
Вижте още: