Меню

Италиански кекс с портокалова кора

21 февруари 2023 | 16:19 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г брашно
225 г захар
3 яйца
16 г бакпулвер
кората на ½ или 1 портокал, настъргана
50 мл зехтин
90 мл прясно мляко
60 мин

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

В купа комбинирайте захарта и яйцата. След това добавете бакпулвера, портокаловата кора и зехтина. Накрая малко по малко се слага пресятото брашно и млякото. Трябва да се получи хубаво тесто за кекс. Изсипва се в намазнена тава или такава, която е добре застлана с хартия за печене (дъното и стените), отново леко намазнена, за да прилегне хартията по-лесно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50 минути. Когато кексът изстине, можете да го поръсите с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
aletheatlr ( преди 1 година )