![4 големи свински пържоли от филе, начукани
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица черен пипер
¼ чаша брашно
½ чаена лъжица чеснов прах
½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
2 големи яйца
¼ чаша прясно мляко
1 и ½ чаша галета
6 супени лъжици олио
1 супени лъжици масло, разтопено
Прясна мащерка за гарниране
Резени лимон за изстискване](/media/files/resized/article/654x358/5d6/435ef48ba0045c178ff33c37a4f085d6-88635f57d7ccccd1dec147cc212740d5.jpg)
-
Порции: 4
Поставете шницелите между два листа найлоново фолио върху дъска и ги начукайте на тънко. Прехвърлете ги в чиния. Поръсете с малко сол и пипер, втрийте подправките. Отделно смесете брашното, чесновия и лучения прах, остатъка от солта и пипера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с млякото. В още една отделна купа поставете галетата.
Потопете месото първо в брашнената смес, после в яйчената, накрая в галетата. Повторете това с всички шницели, докато се покрият напълно. Приберете ги в хладилник за 15 минути.
Загрейте олиото с маслото в голям тиган. Пържете шницелите на средна към висока температура по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за още 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги от фурната и ги подредете върху хартия за няколко минути да се отцедят, преди да поръсите с мащерка и да сервирате. Поднесете с лимон.
Снимка: iStock
Опитайте още: