Меню

Запечени картофи със сирена

11 октомври 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими

Продукти
Приготвяне
  1. Картофите се обелват, след което се изплакват с вода, подсушават се с кърпа или домакинска хартия и се нарязват на тънки филийки.
  2. След това ги бланширайте във вряща вода за около 5 минути. 
  3. Отцедете ги и ги оставете да се охладят.
  4. Намажете подходяща тава за печене със зехтин екстра върджин или масло. 
  5. Поставете един ред от охладените и бланширани картофи.
  6. Поръсете с малко зехтин или разтопено масло, добавете сол и върху тях сложете 1/3 от натрошеното на кубчета сирене и настъргания пармезан.
  7. След това наредете нов слой от картофите и останалите съставки. 
  8. Трябва да се получат 2 или 3 реда картофи със сирена между тях, като последният ред от картофите също се покрива със сирената.
  9. Поръсете с малко зехтин или масло. 
  10. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато картофите се сготвят напълно и  ястието получи хубава златистокафява коричка. 

Снимка: istock

Oпитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай