Меню

Бързи мариновани краставички

26 октомври 2023 | 11:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне
  1. Почистете много добре краставиците, без да ги белите и след това ги нарежете на колелца. 
  2. Прехвърлете ги в гевгир и добавете върху тях няколко кубчета лед. 
  3. След 20 минути може да ги отцедите. 
  4. Направете саламура, като в тенджера комбинирате оцета, водата, солта, синапеното семе, семето от кориандър, зърната черен пипер и дафиновите листа. 
  5. Разбъркайте хубаво и оставете да заври на силен огън. 
  6. Намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. 
  7. Свалете тенджерата от огъня и оставете саламурата да изстине.
  8. Нарежете лука и чушките, накъсайте копъра, а чесънът стрийте. 
  9. В буркани разпределете равномерно количество от краставиците и зеленчуците. 
  10. Налейте във всеки от саламурата, като тя трябва добре да покрие съставките в бурканите. 
  11. Може да ползвате лъжица или леко да чукнете бурканите, така че да елиминирате въздуха, ако е останал такъв. 
  12. Поставете капачките на бурканите и за най-добри резултати ги поставете за цяла нощ в хладилника, преди да ги консумирате. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай