Меню

Кекс с тиква и сметана

5 ноември 2023 | 06:30 | Михаела Лазарова
4 от 1 гласа
лесно
Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне
  1. Тиквата, която трябва да е на стайна температура, се намачква на пюре. 
  2. Сметаната се разбива хубаво до пухкавост.
  3. Отделно в купа с миксер разбийте захарта и олиото, след което добавете тиквата, лимоновата кора. 
  4. Следва да сложите сметаната, брашното и бакпулвера, които е добре да пресеете. 
  5. Разбийте белтъците на сняг. 
  6. Добавете ги с шпатулата към основната смес, малко по малко, като бъркате от долу нагоре внимателно. 
  7. Полученото тесто се пресипва във форма за печене, в която сте сложили хартия за печене.
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути, като най-добре направете тест с клечка за зъби дали кексът е изпечен. 
  9. След като се охлади може да поръсите с пудра захар. 

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай