Меню

Кекс с глазура и захарни пръчици

5 януари 2024 | 06:30 | Илияна Николова
4 от 9 гласа
лесно
Добави в любими
Кекс с глазура и захарни пръчици
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Намажете форма за печене с малко масло, леко размекнато, така че да полепне добре навсякъде.
  2. Поръсете с малко брашно, потупайте, за да го разнесете навсякъде по формата. 
  3. Разбийте маслото с миксер заедно със захарта на бързи обороти, докато се получи пухкава смес. Ще отнеме около 5-6 минути.
  4. Едно по едно започнете да добавяте яйцата, като не спирате да разбивате. 
  5. Отделно в купа пресейте брашното със солта.
  6. Добавете сухите съставки на части към купата на миксера, така че да се смесят много добре и постепенно. Добавете ванилията и малко от пръчиците. Разбийте. 
  7. Излейте тестото в подготвената тава за печене. Печете до суха клечка или около 45-50 минути.
  8. Изключете фурната и оставете да изстине 10-15 минути. След това извадете кекса от фурната и охладете върху решетка за още 30 минути.
  9. В купа разбъркайте прясното мляко и пудрата захар. Към тях добавете съвсем малко меко масло, за да получите кремообразна глазура.
  10. Залейте изстиналия кекс с нея.
  11. Поръсете с пръчиците и оставете глазурата да стегне, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай