IMG
Investor
Dnes
Bloombergtv
Bulgaria On Air
Gol
Tialoto
Az-jenata
Puls
Teenproblem
Automedia
Imoti.net
Rabota
Az-deteto
Blog
Start
Megavselena.bg
Boec
Posoka
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
Готварство
Ръкохватки
Закуски
Салати
Основни
Десерти
Супи
Предястия
Здраве и красота
Мода
Интимно
Свободно време
За дома
Семейство
Влог ето как
Подкаст
Бременност
Хороскоп
Таро карта
Съновник
Тест
0
Начало
Готварство
Меню
Закуски
+
Тестени
Сандвичи
Салати
+
С месо
С риба
С паста
Със зеленчуци
Основни
+
Птиче
Свинско
Говеждо
Дивеч
Агнешко
Яхнии
Паста
Пица
Десерти
+
Торти
Кексове
Палачинки
Чийзкейкове
Плодови
Шоколадови
Мъфини
Глазури и кремове
Супи
+
С месо
Със зеленчуци
Крем супи
Бистри супи
Библиотека
+
Сосове
Как да?
Най-доброто от
Топ готвачи
5 вкусни кухни от цял свят
Предястия
+
Топли
Студени
Напитки
+
С алкохол
Без алкохол
Коктейли
С кафе
Шейкове
Смутита
Вегетариански
+
Веган
С яйца
С риба
С млечни продукти
Печива
+
Питки
Хляб
Баници
Козунаци
Бутер тесто
Кифли
Кроасани
Соленки
Риба
+
Рибни
Морски дарове
Зимнина
+
Туршии
Сладка и конфитюри
Компоти
Лютеници
Празнични рецепти
+
Коледа
Нова година
Великден
Гергьовден
Никулден
Бъдни вечер
Сезонни рецепти
+
Летни
Зимни
Пролетни
Есенни
Мултикукър и пекарна
+
Мултикукър
Хлебопекарна
Ръкохватки
+
Рецепти
Видеа
Звездни рецепти
+
БГ Звезди
В Холивуд
Вкуси света
+
Рецепти от света
Пиле с артишок и гъби
24 февруари 2024 | 06:30 |
Илияна Николова
лесно
Добави в любими
60 мин.
Порции: 10
Продукти
4 бр. пилешки гърди без кост
Сол и черен пипер на вкус
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица масло
200 г маринован артишок от буркан
1 чаша нарязани гъби, пресни
1 чаша бяло вино
1 супена лъжица каперси
Пресен магданоз за поръсване
Приготвяне
Овкусете пилешкото със сол и пипер, втрийте добре.
Загрейте зехтина и маслото в тиган на средна към висока температура.
В него запечатайте месото от двете страни за по 5 до 7 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана и оставете настрана.
В тигана добавете отцедения артишок и гъбите.
Сотирайте в същата мазнина, докато покафенеят и омекнат.
Върнете пилешкото в тигана.
Залейте със запазената марината от артишока и бялото вино.
Намалете котлона на слабо и оставете да къкри 15 минути.
Накрая добавете каперсите и ситно нарязания магданоз. Свалете от огъня и сервирайте.
Свързани статии
Панирани пилешки гърди с пармезан
Пилешки бутчета с паприка, лимон и ориз
Пилешки гърди с гръцка марината
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?
Етикети
пиле
рецепта
гъби
артишок
Коментирай
Последни
Четени
Нумерологична прогноза за 27 юли
Дневен хороскоп за 27 юли
Кое е вашето духовно животно според деня ви на раждане?
10 летни рецепти с тиквички
Тест с карти показва близкото бъдеще
Таро карти за август за всяка зодия
Доналд Тръмп обвини Камала Харис в антисемитизъм
Зеленски: ВСУ са подложени на силен руски натиск в Донецка област
Цената на морския транспорт в Гърция ще скочи с 40% през 2025 г.
Почина 20-годишната жена, пострадала при взривовете край Елин Пелин
Проливни дъждове причиниха скъсване на язовирна стена в Русия
Във Венецуела участието в политиката е криминализирано
Слънчево ще е днес, с температури 28° - 33°
Пътят град Елин Пелин – село Гара Елин Пелин остава затворен и днес
Физици: Вселената няма да съществува вечно
Скоро в орбита: Ще се появи първата в света зарядна станция за космически кораби (видео)
Учени: Под повърхността на Ариел, спътник на Уран, се крие океан
Емблематичен парк обяви, че ще използва прибори за многократна употреба
Сексуална дисфункция и връзката ѝ със захарния диабет
Мазнини в две области на тялото показват риск от деменция
Кои са най-честите причини за кашлица?
Умерената консумация на алкохол не удължава живота
Селин Дион с наелектризиращо изпълнение в Париж
Лейди Гага впечатли с изпълнение на откриващата олимпийска церемония в Париж
Тейлър Суифт разкри на кои звездни деца е кръстница
Адел и Рич Пол не били женени, но пък най-накрая са се сгодили!
Готварство
Разядка със сирене и зеленчуци
Домашен течен шоколад с лешници и фурми
10 летни рецепти с тиквички
Категории