Меню

Пикантни глазирани пилешки крилца

12 март 2024 | 06:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Пикантни глазирани пилешки крилца
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете тава за печене с мазнина или напръскайте със спрей за готвене. 
  2. Сложете крилцата в купа. Овкусете със сол, черен пипер и лютия доматен сос. Добавете олиото. 
  3. Оваляйте крилцата, така че да се овкусят добре навсякъде.
  4. Сложете брашното в купа или в найлонова торбичка с цип по ваш избор. 
  5. Сложете крилцата вътре и оваляйте добре. Ако използвате торбичка, разтърсете добре, така че да полепне навсякъде по крилцата. 
  6. Подредете крилцата в тавата за печене. При нужда напръскайте с още малко спрей за готвене. 
  7. Печете за 30 минути,  като обърнете крилцата след това и печете за още 30 минути от другата страна. 
  8. За глазурата:
  9. Смесете чесъна, джинджифила, чилито, оризовия оцет, кафявата захар и соевия сос в тиган на средна температура. 
  10. Оставете да заври и веднага свалете от котлона. 
  11. Извадете крилцата от фурната и ги потопете в соса. 
  12. Оваляйте добре, докато се покрият напълно. 
  13. Прехвърлете в съд за сервиране. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай