Продукти:
20-25 бр. по-големи листа от спанак
2 глави лук
1/2 чаена чаша ориз
1 супена лъжица брашно
сол, черен пипер, магданоз и олио

Приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в олио, прибавя се оризът, който също се задушава леко. Слагаме брашното и пържим до зачервяване. Заливаме с 1 чаша вряла вода. Когато оризът я попие слагаме сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Оставяме да поизстине. Спаначните листа се потапят за малко във вряла вода. Завиваме сармички и ги нареждаме в тава. Заливаме с 1 чаша вода и печем в слаба фурна.
Към плънката може да бъде пожелание добавено кайма или бекон.
Слънчеви поздрави от Карлово и мен.

Рецептата е от конкурса " Здравословно и вкусно

* * *

Шницели от спанак
Пълнени чушки, печени с картофи