Меню
За дома

Хитър трик за отваряне на буркан с дървена лъжица

Край на мъките с отварянето на упоритите вакуумирани буркани

01.04.2024г. / 05 30ч.
Илияна Николова
Хитър трик за отваряне на буркан с дървена лъжица

Всеки се е опитвал да отвори буркан, който се е вакуумирал до такава степен, че да се налага да вложите мускули и много усилия, за да успеете да го отворите. Въртите, сучете, стискате с парцал, използвате нож, за да изкривите капачката, така че да влезе въздух и уплътнението да се отвори. Вероятно сте се мъчили и да потапяте буркана в гореща вода, за да го накарате да се развакуумира. 

Начините да се мъчите са много, а защо е нужно това, като можете да използвате един изключително прост, но ефективен трик за отваряне на буркани. 

Единственото, което ви трябва, е дървена лъжица за готвене. Всеки има една такава в кухненския шкаф. Няма да повярвате колко лесно и бързо ще отваряте бурканите си оттук нататък. 

Свързани статии

Какво трябва да направите, за да отворите буркан с дървена лъжица?

Единственото, което трябва да направите, без изобщо да се мъчите е да вземете дървената лъжица и да почукате силно по ръба на капачката на буркана. След това отворете. 

Ако не стане от първия път, повторете с по-силни почуквания. 

Ако пък бурканът е много силно вакуумиран и капачката е заседнала сериозно, използвайте дървена точилка за тесто. Тя със сигурност е по-тежка и ще ви улесни в отварянето на буркана

Последователи на този хак в социалните мрежи се кълнат в успешното му приложение. Опитайте и вие, за да улесните живота си в кухнята. 

Коментирай