Меню

Сотирано зеле

19 август 2024 | 10:50 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Сотирано зеле
30 мин.

  • Порции: 2-3

Ако обичате прясно зеле, опитайте тази лесна рецепта.

Продукти
Приготвяне
  1. Зелето се измива и почиства от кочана и външните листа. 
  2. След това се нарязва на тънко и ситно. 
  3. В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загрейте зехтина. 
  4. След това добавете зелето. 
  5. Овкусете го с подправките, чесъна, лука, като разбъркайте всичко добре. 
  6. Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части. 
  7. Разбърквайте за тази цел от време на време. 
  8. Махнете готовото зеле от котлона и добавете лимоновия сок. 
  9. Отново разбъркайте и сервирайте. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай