Тиквата е есенен плод, който е пълен с витамини и минерали и който може да се използва прекрасно в различни сладкиши и десерти. Затова опитайте нашата рецепта за есенен тиквен кекс с орехи и шоколадови парченца, за да внесете духа на есента в дома си. 
	
		Приготвяне
	
	
	
				
			                                 - 
                                    Загрейте фурната на 180 градуса. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Намажете с малко олио форма за печене. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Смесете захарта, тиквеното пюре, яйцата, олиото и водата в купа. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Разбийте с миксер до гладкост. 
                                
 
				                                 - 
                                    
В отделна купа смесете всички сухи съставки. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Добавете ги към мокрите и разбийте с миксера. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Към тестото добавете шоколадовите капки и орехите. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Разбъркайте с лъжица. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Печете в загрята фурна за около 1 час или до суха клечка. 
                                
 
				                                 - 
                                    
Оставете да изстине напълно върху решетка, преди да нарежете и сервирате. 
                                
 
						
			 
 
                
                
                
            
Снимка: iStock
		
			Как бихте оценили рецептата?