За Коледа и Нова година винаги приготвяме вкусни сладки. Опитайте тази невероятна рецепта за Мостачоли (Mostaccioli) - италиански коледни сладки. Толкова са вкусни, че защо да не си ги приготвяте и през останалото време от годината, нали?
	
		Приготвяне
	
	
	
				
			                                 - 
                                    В купа комбинирайте добре сухите съставки. 
                                
- 
                                    
След това добавете меда, настърганата портокалова кора и портокаловия сок и започнете да месите, докато се получи гладко тесто.
                                
- 
                                    
Прехвърлете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. 
                                
- 
                                    
Месете няколко минути. 
                                
- 
                                    
Поставете хартия за печене върху работна маса, поставете тестото в центъра и разточете с точилка. 
                                
- 
                                    
То трябва да е с дебелина около 1 см, като се стараете тестото да получи квадратна форма. 
                                
- 
                                    
За по-добра работа с точилката може да поставите и лист хартия за печене върху тестото.
                                
- 
                                    
След като сте разточили тестото, оставете да почине в хладилник за 30 минути.
                                
- 
                                    
След това извадете тестото. 
                                
- 
                                    
Нарежете го на отделни парченца с ромбоидна форма с размери около 6 см. 
                                
- 
                                    
Поставете изрязаните ромбоиди в тава, покрита с хартия за печене. 
                                
- 
                                    
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 – 18 минути. 
                                
- 
                                    
Времето за печене зависи и от вида на фурната и дебелината на сладките. 
                                
- 
                                    
Готовите сладки се изваждат от фурната и се оставят да се охладят напълно. 
                                
- 
                                    
Разтопете шоколада на водна баня, докато стане гладък. 
                                
- 
                                    
На всяка сладка се потапя само горната част в шоколада и се оставят да стегне. 
                                
 
 
                
                
                
            Снимка: iStock
По идея от blog.giallozafferano.com
		
			Как бихте оценили рецептата?