Продукти:
1 тиквичка (малка)
1 глава червено цвекло ,зеле или карфиол
1 червена и 1 зелена чушка
1 морков
чесън, червен лук
пресни подправки, магданоз, копър
сок от половин лимон, сол, зехтин

Приготвяне:
Всички продукти се нарязват на пръчици и ли шайби. Посоляват се, поливат се с лимоновия сок и зехтина и се разбърква добре. Салатата престоява десетина минути и се сервира. Може да се поръси с пшенични кълнове и сусамено брашно. Фантазирайте и винаги ще имате здравословна, витаминозна и различна салата.
(Могат да се прибавят и други зеленчуци според сезона - домати, краставици, марули, спанак. Важното е да са пресни.)

* * *

Есенна салата със сини домати
Лесна есенна салата с патладжани
Есенна салата
Салата от панирани броколи и карфиол
Екзотично предястие с авокадо

Снимка: istock