Меню

Печен карфиол с пармезан

10 септември 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печен карфиол с пармезан
45 мин.

  • Порции: 6

Карфиолът е източник на много полезни вещества, а съдържа малко калории. Превърнете го в нещо ароматно, вкусно и прекрасно с нашата рецепта за печен карфиол с пармезан! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Поставете розичките карфиол в тава за печене. 
  3. Поръсете със зехтина и подправките. 
  4. Разбъркайте с ръце, за да полепнат добре навсякъде. 
  5. Поставете резените лимон в тавата, за да пуснат сокове и аромати при печенето. 
  6. Печете в загрята фурна за около 20 минути. 
  7. Поръсете с пармезана и върнете във фурната до получаване на златиста коричка. 
  8. Сервирайте карфиола поръсен с магданоз. 

Свързани статии

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай