Това е по-различна, по-празнична и красива баница, подходяща за различни поводи!

От корите се прави основата. Нарязва се всяка кора на 8 парчета, всяко от което се навива на рулце и се поставя вертикално в намазнена тавичка с кръгла форма (диаметър около 22-25 см). Оформя се нещо като гора от рулца или основа за торта. Поръсва се с разтопеното масло. Основата се запича в загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути – до зарозовяване.
В купа смесете натрошеното на ситно сирене, яйцата, захарта и млякото. Залейте върху запечената вече основа, докато е топла и поставете отново във фурната до запичане около 15-20 минути.
Извадете и оставете да изстине. Поръсете с пудра захар.
Добър апетит!

* * *

Лимонов Пай