Телешко с гъби

1 ноември 2007 | 14:50 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
600 г обезкостено телешко месо, 
400 г пресни гъби, 
3 глави лук, 
2 с. л. олио, 
2 с. л. масло, 
400 мл месен бульон ( от кубче ), 
120 мл бяло вино, 
8 средно големи картофа, 
150 мл течна сметана, 
черен пипер,сол.
2 ч.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Измийте месото, подсушете го добре и го оформете на тънки ивички. Почистете и измийте гъбите, подсушете ги със салфетка и ги нарежете на по-едри парчета. Обелете главите лук и ги нарежете на малки кубчета. В тиган сгорещете олиото заедно с 1 с. л. масло. Пържете в него месото 4 мин. при непрекъснато бъркане. Извадете го от тигана и го сложете в друг съд.

Поръсете го с черен пипер и сол. В същата мазнина запържете лука до прозрачност. Добавете гъбите и гответе 4 мин. на силен огън, като разбърквате непрекъснато. Поръсете леко с черен пипер и сол. Върнете месото в тигана. Налейте бульона и бялото вино. Добавете сметаната и варете 5-6 мин. Обелете картофите, настържете ги на ренде и ги изстискайте с ръце.

Поръсете с черен пипер и сол. В тиган сгорещете останалото масло. С помощта на лъжица изсипвайте картофената маса в тигана. Изпържете картофите от двете страни. Разпределете сместа по чиниите и гарнирайте с картофите.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анелия ( преди 11 години )
Прекрасна рецепта.В момента я готвя.Без да съм я чела предварително.Просто я улучих,така ,както е написана -импровизирано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар