![6 големи пресни картофа
150 г обикновено масло или масло с билки и подправки
150 г кашкавал
сирене чедър
1 малка кофичка заквасена сметана
див лук](/media/files/resized/article/654x358/f61/bdfe9975ec0a8774fd7da5e2d7262f61-737fe26f0f4091fae07ec969465df452.jpg)
Измийте добре картофите, но не ги белете. Сложете ги в подсолена вряща вода за няколко минути, за да поомекнат. След това с помощта на остър нож разрежете картофите на тънки филийки. Като ги разрязвате, не режете картофите до края. Резените трябва само леко да се разперят като ветрило.
Започнете да слагате маслото и кашкавала на тънки парченца. Тук може да видите как да си направите масло с подправки и билки. За да ви е по-лесно с маслото сложете го за няколко минути във фризера. След като напълните картофите, полейте с малко зехтин. Сложете да се пекат в умерена фурна.
Когато са почти готови поръсете картофите по желание със сирене чедър. Сервирайте с малко заквасена сметана, в която сте сложили див лук. Към продуктите може да добавите и тънко нарязан колбас или шунка.
Снимка и идея: tastykitchen.com
Опитайте още: